Thursday, September 29, 2005

چرا لینوکس

سلام دوستان همشهری و غیر همشهری
امیدوارم در هر کجا که هستید موفق و پیروز باشید اگر مشکل خاصی به وجود نیاید قرار است از این به بعد با هم درباره سیستم عامل قدرتمند و قوی لینوکس با هم صحبت کنیم.
همانطور که می دانید برای کار کردن با کامپوتر احتیاج به یک سیستم عامل است و این سیستم عامل است که با سخت افزار کامپیوتر از قبیل هارد و کارت گرافیک و مادربرد و غیره ارتباط برقرار می کند و از آنها کار می کشد .
سیستم عامل های متفاوتی در این دنیا اکنون مشغول به کار هستند مانند یونیکس- اپل مکینتاش - لینوکس -ویندوز و خانواده قوی فری بی اس دی.
می گویند اولین سیستم عاملی که به وجود آمد یونیکس بود و سپس بقیه سیستم عامل ها ساخته شدند..
به این کار نداریم که هر کدام از سیستم عامل ها چه کارهایی انجام می دهند فقط این قدر می گویم که یونیکس یکی از قویترین و امن ترین سیستم عامل ها است ولی این سیستم عامل یک مشکل داشت آن هم این بود که این سیستم عامل به راحتی در اختیار هر کسی قرار نمی گرفت و دارای قیمت فراوانی بود و باید پول زیادی را برای خریداری آن پرداخت کرد و یک مشکل دیگر این بود که این سیستم عامل بیش از حد تخصصی بود و فقط افرادی که با کامپوتر آشنایی کامل داشتند می توانستند با این سیستم عامل کار کنند و افراد عادی توانایی کار را نداشتند . یونیکس در محیطی متنی اجرا می شود یعنی شما باید فرامین لازم را بنویسید که این کار تخصص می خواست .همین نقطه ضعف ها بود که شرکت های دیگری مانند میکروسافت و اپل شروع به ساختن سیستم عاملی کردند که مردم پسندتر باشد و همه بتوانند از آن استفاده کنند . شرکتی مانند میکروسافت در این مورد از بقیه جلوتر افتاد و با بوجود آوردن ویندوز توانست طرفداران زیادی را به دست آورد .
کار کردن با ویندوز تخصص زیادی نمی خواهد و فقط کافی است مقداری سواد انگلیسی و تا اندازه ای ذوق وجود داشته باشد می توان آن را یاد گرفت و از آن استفاده کرد .
بعد از مدتی نقاط ضعف ویندوز مشخص شد مانند
1- ویندوز هم گران است و باید برای آن پول پرداخت کرد
2- ویندوز با اینکه گران است ولی دارای پشتیبانی کافی نیست و اگر چنانچه برای شما مشکلی بوجود آید باید صبر کنید تا مهندسان میکروسافت آن مشکل را برای شما حل کنند و ممکن است زمان زیادی صرف این کار شود.
۳- ویندوز نا امن است فقط کافی است کسی تا نداز های با فوت و فن ویندوز آشنا باشد می تواند به سیستمی که دارای ویندوز است نفوذ کند و اطلاعات شما را با خود ببر د .
4- ویندوز دچار آفتی است به نام ویروس که بعضی از این ویروس ها کنترل دستگاه را از دست شما خارج می کند و بعضی از ویروس ها تمام اطلاعات شما را که در روی هارد وجود دارد خراب می کند و ممکن است شما تمام این اطلاعات را به راحتی از دست بدهیدو اطلاعات شما برای همیشه نابود شود.
5-برای بوجود آوردن یک سیستم عامل از زبان های برنامه نویسی استفاده می کنند و به اصطلاح کد نویسی می کنند .کدهای سیستم عامل ویندوز فقط در اختیار میکروسافت می باشد و هیچ کس دسترسی به آنها ندارد در نتیجه معلوم نیست در این کد ها چه چیز های قرار داده شده است ممکن است برنامه های مخرب و جاسوسی وجود داشته باشد هر چند که میکروسافت این فرضیه را به شدت رد می کند. خوب چون کد نیست اگر چنانچه مشکل خاصی بوجود آید فقط و فقط مهندسان میکروسافت باید آن را رفع کنند و اشکال را از بین ببرند خوب این زمان می برد
و ..... این یکسری از مشکلاتی بود که در سیستم عامل میکروسافت وجود داشت ودارد .
از اینرو یکسری از افراد خوش فکر و علاقه مند به دنیای کامپوتر تصمیم گرفتند سیستم عامل دیگری را به وجد بیاورند تا مشکلات ویندوز را نداشته باشد انها سیستم عامل ها را مورد بررسی قرار دادند و دیدند که سیستم عامل یونیکس بهترین است چون یونیکس گران بود و وضعیتی مانند ویندوز را داشت یعنی تمام کد ها در اختیار دیگران قرار نمی گرفت این افراد تمام توان خود را صرف این کار کردند که سیستم عاملی شبیه به یونیکس را به وجود آورند و یکی از کسانی که در این پرو جکت زیاد تلاش کرد آقای لینوس تولواردز بود و ایشان کسی بود که قلب این سیستم عامل یا کرنل را بوجود آورد .و برای اینکه اشتباهات این سیستم عامل گرفته شود کد های این سیستم عامل را در اختیار افراد دیگری از طریق اینترنت قرار داد و این تولدی بود برای سیستم عامل قدرتمند لینوکس.
بعد از مدتی که کد ها بررسی کامل شد و اشتباهات آن برطرف گردید انتشار آن اعلام گردید و اولین لینوکس به دنیا آمد.
لینوکس چون مانند ویندوز کد هایش مخفی نیست به راحتی اشکال زدایی می شود و چون افراد د زیادی بر روی این سیستم عامل کار می کنند اشتباهات آن کمتر و کمتر از ویندوز است .
شما هم بله شما هم به راحتی می توانید کد های لینوکس را از طریق اینترنت دانلود کنید و اگر برنامه نویس قوی و ماهری باشید می توانید یک لینوکس برای خود بوجود بیاورید و آن را در اختیار دیگران قرار دهید .
لینوکس پولی نیست و لازم نیست برای به دست آوردن آن پول پرداخت کنید کافی است آن را از سایت های مربوطه دانلود نموده و سپس نصب کنید و تنها هزینه ای که شما ممکن است پرداخت کنید هزینه رایت آن بر روی سی دی می باشد یا هزینه دانلود آن.
ویروس ها بر روی لینوکس اثر مخرب ندارند از اینرو به راحتی دچار ویروس نمی شوند مگر اینکه شما یک برنامه نویس قوی باشید.
چون عده زیادی کد ها یا سورس را در اختیار دارند از اینرو وجود داشتن برنا مه های مخرب مانند برنامه های جاسوسی در لینوکس تقریبا به صفر می رسد البته نه صفر صفر.
کافی است یک مشکل کوچک در لینوکس برای شما بوجود آید فوری در اینترنت می توا نید مشکل خود را بیان کنید بعد از مدت کوتاهی هزاران جواب و راه حل در اختیار شما قرار می گیرد و شما به راحتی مشکل خود را حل می کنید .

یکی از نخستین سوالاتی که در ذهن هر کاربری که به تازگی نام لینوکس به گوشش خورده است، مطرح می‌شود، این است که خوب لینوکس چه تفاوتی با ویندوز دارد؟ من در این مقاله قصد دارم بدون اینکه وارد مسائل خیلی فنی شوم، این موضوع را تشریح کنم.

لینوکس چیست؟
لینوکس به خودی خود، یک هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلی سیستم‌عامل را تشکیل می‌دهد که کار آن کنترل داده‌ها، مدیریت حافظه، سخت‌افزار، ورود و خروج داده‌ها و تمامی موارد اصلی سیستم‌عامل می‌باشد. همانطور که گفتم، لینوکس به خودی خود سیستم‌عامل به شمار نمی‌رود، بلکه با استفاده از ابزارهایی که پروژه بازمتن (OpenSource) گنو (GNU) برای آن تولید کرده است، تبدیل به یک سیستم‌عامل کامل می‌شود (به همین دلیل است که لینوکس را معمولا گنو/لینوکس یا GNU/Linux می‌نامند) و با اضافه کردن سایر نرم‌افزارهای بازمتن به آن، می‌توان از آن در موارد متعددی مانند سرویس‌دهنده‌ها، ایستگاه‌های کاری، کامپیوترهای روی‌میزی، ابر رایانه‌ها، ابزارهای صنعتی و پزشکی که دارای سیستم‌های درونه‌ای (Embedded) می‌باشند و... استفاده کرد.
از نظر فنی، لینوکس را می‌توان نمونه بازمتن سیستم‌عامل یونیکس نامید. زیرا بر اساس استاندارد POSIX پیاده سازی شده و کاملا با آن سازگار است. بنابراین لینوکس را می‌توان نواده سیستم‌عامل پرسابقه و مستحکم یونیکس دانست که البته خواص خوب آنرا نیز به ارث برده است. اکنون تفاوت‌های اصلی لینوکس و ویندوز را با هم می‌شماریم:

لینوکس : سیستم‌عامل آزاد
لینوکس یک سیستم عامل آزاد و بازمتن است. کد منبع آن در اختیار همگان قرار دارد و همه می‌توانند در کدهای آن تغییر ایجاد کرده و بنا به نیازشان استفاده کنند. آزاد و در دسترس بودن کدهای منبع سبب می‌شود تا بتوانید از طرز کارکرد دقیق سیستم‌عامل مطلع شوید. شما لینوکس را می‌توانید به هر تعداد کپی کرده و بین دوستانتان پخش کنید. در سمت مقابل، ویندوز یک سیستم‌عامل اختصاصی است که کد منبع آن سری نگهداشته شده است و برای همگان در دسترس نیست. شما نمی‌توانید بفهمید که واقعا در زیر سیستم‌عامل ویندوزتان چه می‌گذرد؟ آیا یک برنامه جاسوسی در آن پنهان نشده است؟ بعید نیست. سیستم عامل ویندوز رایگان نبوده و تحت حمایت قانون کپی‌رایت قرار دارد. شما نمی‌توانید آنرا کپی کرده و پخش کنید. در صورت این کار شما خلاف‌کار هستید و جریمه و مجازات خواهید شد. (فعلا نه در ایران ولی در ۴-۶ سال آینده بله)
لینوکس را به هواپیمایی تشبیه کرده‌اند که هر قسمت از انرا در جایی ساخته‌اند. لینوکس واقعا محصول کشور خاصی نیست. تعداد زیادی از مردم در سرتاسر جهان در حال کار بر روی آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نویسانی که روی بخش‌های مختلف سیستم‌عامل لینوکس کار می‌کنند، به حدود ۴۰۰ هزار نفر می‌رسد، در حالی که تعداد کل برنامه‌نویسان مایکروسافت کمتر از ۱۰۰۰۰ نفر است. همین، تفاوت کیفیت کار را مشخص می‌کند.
شما با سیستم‌عامل لینوکس آزاد هستید. لازم ندارید تا از نرم‌افزارهای اختصاصی استفاده کنید و تحت انقیاد آنها در آیید.

لینوکس : سرعت، قدرت، پایداری
همانطور که گفتم، لینوکس نواده سیستم‌عامل یونیکس است. بنابراین ساختار کلی این سیستم‌عامل کاملا با ویندوز متفاوت است. این به این معنی است که مثلا شما نخواهید توانست برنامه‌هایی که در ویندوز دارید، روی لینوکس اجرا نمایید (البته راه‌هایی وجود دارد – شبیه سازها - ولی در حالت عادی خیر). یکی از خواص اصلی سیستم‌عامل‌های خانواده یونیکس، پایداری و استقامت بسیار بالای آنهاست. این سیستم‌عامل‌ها به این راحتی‌ها خراب نشده و به ندرت نیاز به بوت مجدد پیدا می‌کنند. لینوکس‌هایی وجود دارند که شما می‌توانید سالها بدون نیاز به بوت، از آنها استفاده نمایید. در سمت مقابل، حتی جدیدترین و پایدارترین سیستم‌های ویندوز به اندازه یک موی لینوکس پایدار نیستند. برای بکارگیری سیستم‌های ویندوز به عنوان سرویس دهنده به حافظه و پردازنده‌های قویتری نیاز دارید و مطمئن باشید اگر هر هفته آنرا بوت نکنید، از کار خواهد افتاد!
من حدود ۲ سال است با این سیستم‌عامل کار می‌کنم. تنها یکبار مجبور شده‌ام بدلیل اشکال در کارت صوتی آنرا بوت کنم. (فقط کارت صوتی از کار افتاده بود!) در صورتی که در ویندوز، شما اگر خیلی شانس داشته باشید، حتما هفته‌ای ۲-۳ مشکل را که منجر به بوت خواهند شد، خواهید داشت. معمولا سیستم‌عامل لینوکس به راحتی خراب نمی‌شود و برعکس ویندوز مجبور نیستید تا آنرا هر چندماه یکبار مجددا نصب کنید. حتی برخی از انواع لینوکس به نصب «یکبار برای تمامی عمر» مشهور هستند. این گونه سیستم‌ها را می‌توانید حین کار و حتی بدون بوت، به نسخه‌های جدیدتر ارتقا دهید.

لینوکس : امنیت، امنیت، امنیت
امروزه در دنیایی متکی بر فناوری اطلاعات زندگی می‌کنیم که هر لحظه به خطر افتادن جریان اطلاعات منجر به بروز خسارت‌های تجاری جبران ناپذیری خواهد شد. امروزه همه به دنبال یک سکوی (Platform) امن‌تر برای اجرای برنامه‌های کاربردی و سروی‌دهنده‌ها هستند. لینوکس حرف‌های زیادی برای گفتن در سمت امنیت دارد. بسیاری از قابلیت‌های امنیتی که در ویندوز وجود ندارند و یا فقط با اضافه کردن نرم‌افزارهای اضافی قابل دسترسی می‌باشند، بطور درونی و پیش‌گزیده در لینوکس پیاده سازی شده‌اند. لینوکس از ابتدا برای محیط‌های شبکه‌ای و چند کاربره طراحی شده است و همین باعث رعایت مسائل امنیتی از ابتدا در ان شده است، درحالی که ویندوز اینگونه نبوده و درحال حاضر نیز از نظر امنیتی دارای نقاط ضعف فراوانی است. مثلا یک برنامه مخرب با استفاده از همین ضعف‌های امنیتی می‌تواند کل سیستم‌عامل را نابود کند، ولی در صورتی که مورد مشابهی در لینوکس وجود داشته باشد، حداکثر به دایرکتوری خانگی کاربر اجرا کننده آسیب خواهد رسید، نه کل سیستم‌عامل.
اینطور نیست که لینوکس فاقد هر گونه اشکال امنیتی باشد، خیر، ولی باز بودن کد منبع آن باعث می‌شود تا بسیاری از اشکالات امنیتی پیش از ایجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نویسی برنامه بر ملا شده و رفع شوند. در صورتی که اشکالی نیز در برنامه‌های منتشر شده یافت شود، بدلیل موجود بودن کد منبع سریعا برطرف می‌گردد. در صورتی که در سیستم عامل ویندوز شما باید منتظر مایکروسافت بمانید و بمانید و بمانید. سیستم‌عامل ویندوز دارای اشکالات امنیتی بسیاری است که به راحتی هم کشف نمی‌شوند و هنگامی کشف می‌شوند که خسارات جبران ناپذیری در اثر حمله از طریق آن ضعف‌های امنیتی رخ دهد که امثال آنرا شاهد هستیم.
می‌توان ادعا کرد که تقریبا هیچ ویروسی برای لینوکس وجود ندارد و این درحالی است که سالیانه بیش از ۱۰۰۰ ویروس و کرم مختلف برای سیستم‌عامل ویندوز ایجاد می‌شود. این بخاطر عدم گسترده بودن لینوکس نیست (حدود ۷۰ درصد از سایت‌های وب در جهان بر روی سیستم‌عامل لینوکس و سرویس‌دهنده وب آپاچی درحال اجرا هستند) بلکه بدلیل وجود حفره‌های امنیتی متعدد ویندوز و سیاست انحصار گرایی مایکروسافت است. یعنی چه؟ مایکروسافت طوری رفتار و سیاست گذاری کرده است که مشتریان خود را تنها به محصولات خودش عادت دهد. بسیاری از کاربران ویندوز از اینترنت اکسپلورر و آتلوک برای مرور وب و پست الکترونیک استفاده می‌کنند. من به عنوان یک ویروس نویس، می‌دانم که اگر ویروسی را برای کاربران ویندوز بنویسم، بر روی کامپیوترهای ۹۰ درصد آنها اثر خواهد کرد. چون اکثرا از IE و Outlook استفاده می‌کنند. ولی در لینوکس چطور؟ در لینوکس شما طیف وسیعی از انتخاب و عدم اجبار دارید. من از مرورگر موزیلا استفاده میکنم. دوستی دارم که Konqueror را ترجیح می‌دهد. دیگری از Opera استفاده می‌کند. من از Kmail استفاده می‌کنم. دوستم از Evolution، دیگری از Pine و بعدی از Mutt و برادرم هم از Mozilla Mail. من فقط می‌توانم برای یکی از اینها ویروس بنویسم چون روی بقیه کار نخواهد کرد و عملا میزان اثر آن انداک خواهد بود. ضمنا هیچیک از ویروس‌هایی که برای ویندوز نوشته شده‌اند، بر روی لینوکس کار نمی‌کنند.

لینوکس : تعدد سکوهای اجرایی
لینوکس برخلاف ویندوز بر روی تعداد زیادی از سکوهای مختلف سخت‌افزاری اجرا می‌شود و شما حتی قادرید آنرا برای کار بر روی سکوی مورد نظرتان تغییر دهید. این قابلیت، لینوکس را برای بکارگیری در سخت‌افزارهای درونه‌ای (Embedded) بسیار مناسب می‌سازد. هسته 2.6 لینوکس که بتازگی ارائه شده است، این امکان را فراهم می‌سازد تا لینوکس را بر روی دستگاه‌های بسیار کوچک و یا ابر رایانه‌های بسیار بزرگ اجرا نمایید. اصلا ویندوز می‌تواند؟

لینوکس : گسترده‌ترین تنوع در کاربرد
لینوکس را می‌توانید برای انجام وظایف بسیار متعددی بکار بگیرید. از دستگاه چک کردن اتصالات شبکه، دیوار آتش، مسیریاب (Router) شبکه، سرویس‌دهنده‌های مختلف مانند وب، بانک اطلاعاتی، فایل، چاپ و...، میزهای کار (Desktop)، ایستگاه‌های کاری (Workstations) و... سیستم‌عامل لینوکس حتی این امکان را دارد که از آن بتوان به صورت یک سیستم زنده و پرتابل استفاده کرد. به این معنی که کل سیستم‌عامل از روی یک دیسک CD اجرا شود و شما آنرا با خودتان جابجا کنید و میزکار و تنظیماتتان را همراه خودتان منتقل کنید. علاوه بر این، این قابلیت برای رفع اشکال و نمایش آن نیز بسیار مفید است.

لینوکس : تنوع در انتخاب
بدلیل آزاد بودن سیستم‌عامل لینوکس، هر گروه یا موسسه تجاری، یک نسخه خاص از آن که به توزیع یا پخش (Distribution) معروف هستند، منتشر ساخته است. این توزیع‌های مختلف همگی لینوکس هستند، ولی هریک معمولا برای یک یا چند امر خاص مانند سرویس‌دهنده، دیوار آتش، میزکار و... طراحی شده‌اند و هریک قابلیت‌ها و بهینه سازی‌ها خاص خودشان را به کاربران ارائه می‌کنند. کاربران در این میان آزادی انتخاب زیادی داشته و می‌توانند چیزی که کاملا نیازشان را برطرف می‌کند، انتخاب کنند. چیزی که در ویندوز نمی‌توان مفهومی برای آن پیدا کرد.

لینوکس : سیستم‌عاملی حرفه‌ای
لینوکس یک سیستم‌عامل حرفه‌ای است. یعنی ممکن است یک کاربر کاملا غیر فنی برای مدیریت آن و انجام برخی از تنظیمات سخت‌افزاری دچار مشکل شود و نتواند به راحتی این کار را انجام دهد. البته برخی از توزیع‌های لینوکس این امور را بسیار راحت (و حتی راحت‌تر از ویندوز) کرده‌اند، ولی با این حال به طور کلی، لینوکس یک سیستم‌عامل حرفه‌ای است که در عین سادگی، از پیچیدگی‌های فنی زیادی برخوردار است. البته تمام کاربران لازم نیست این امور را بدانند. مثلا یک کارمند دفتری که اموری مانند تایپ و حسابداری را با کامپیوترش انجام می‌دهد، ممکن است از نظر فنی تفاوتی را احساس نکند، ولی لینوکس خوراکی ۴ ساله برای کاربران خوره فراهم می‌سازد! برخلاف ویندوز، نکات بی‌پایانی برای یادگیری در لینوکس وجود دارد. این سیستم‌عامل ۴ سال به راحتی شما را مشغول خواهد کرد و می‌توانید مطمئن باشید پس از آن بازهم مطالب جدیدی برای یادگیری وجود خواهند داشت! پس خوره‌های کامپیوتری از آن لذت وافری خواهند برد و هرگز آنرا رها نخواهند کرد.
برخلاف ویندوز، در لینوکس راحت‌تر هستید تا بسیاری از کارهای پیکربندی و سیستمی را از خط فرمان بسیار قدرتمند و عالی آن انجام دهید. با اینکه برای بسیاری از امور مانند ویندوز ابزارهای گرافیکی طراحی شده است، یک کاربر حرفه‌ای واقعا از خط فرمان لینوکس لذت خواهد برد. خط فرمان ویندوز را اصلا می‌توان خط فرمان نامید؟

لینوکس : بهشت برنامه نویسان!
لینوکس را بهشت برنامه نویسان نامیده‌اند. برخلاف ویندوز که اکثر ابزارهای برنامه نویسی روی آنرا باید جداگانه نصب و حتی خریداری نمایید، لینوکس به همراه تمامی ابزارهای برنامه نویسی مورد نيازتان و با هر زبانی که فکر کنید ارائه می‌شود. کافی است آنرا نصب کنید و کار برنامه نویسی‌تان را با ابزارهای دلخواهتان شروع کنید.

لینوکس : یک جعبه ابزار کامل
لینوکس برای کاربران حرفه‌ای، یک جعبه ابزار کامل به شما می‌رود که در آن تمامی ابزارهای مورد نیاز مانند برنامه‌های اینترنتی، ابزارهای امنیتی مانند ابزارهای آزمایش شبکه، ابزارهای برنامه نویسی، هزاران صفحه کتاب و راهنما در آن پیدا خواهید کرد. ابزارهایی که در اختیارتان قرار دارد چنان متنوع هستند که می‌توانید ۹۰ درصد اطمینان داشته باشید که پس از نصب آن به چیز دیگری نیاز نخواهید داشت.

لینوکس : یکی از زیباترین دستاوردهای بشری
لینوکس در سایه همکاری و تبادلات علمی هزاران نفر در سرتاسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همکاری چنان گسترده و زیبا بوده و هست، که به سیستم‌عامل لینوکس لقب «زیباترین دستاورد همکاری جمعی بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه لینوکس و بازمتن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش برای بهبود هرچه بیشتر محصولات و «انجام هرکاری که از دستت برمی‌آید» است. هرکس که می‌خواهد با این سیستم‌عامل کار کند، باید تمامی دیدگاه‌ها و عقاید قبلی خود را درباره نرم‌افزارها و سیستم‌عامل کنار گذاشته و با یک دیدگاه جدید و طرز فکر متحول شده وارد دنیای لینوکس شود، زیرا با فرهنگ حاکم متفاوتی روبرو خواهد بود. لینوکس نوید دهنده آزادی است...



خوب این بود یکسری از مزایای لینوکس
بعد از به وجود آمدن لینوکس شرکت های . افراد زیادی این سیستم عامل را امتحان کردند و بعد از مدتی قدرت پایداری و امنیت این سیستم عامل مشخص شد و در صد نفوذ آن در حال گسترش می باشد و به رشد خود ادامه می دهد
در زمان فعلی تمام سوپر کامپوتر های دنیا فقط از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند که اطلاعات تکمیلی را می توانید در سایت زیر مطالعه کنید.
http://www.top500.org
با مطالعه سایت بالا اطلاعات کافی درباره لینوکس را می توانید به دست آورید.
اگر شما دارای سیستمی باشید که این سیستم دارای سی پی یو بالاتر از 8 تا باشد ویندوز به راحتی نمی تواند با سیستم عامل کند و توانایی کار کردن با سیستم های خیلی قوی را ندارد و فقط لینوکس است که با این دستگا ها می تواند کار کند و این قدرت لینوکس را می رساند.
الان لینوکس در اکثر سرور ها یعنی دستگا هایی که در مراکز بزرگ وجو دارد مشغول به کار می باشد و قدرت نمایی می کند و اکثر افراد فقط برای مصارف خانگی از ویندوز استفاده می کنند . هر چند این افراد به این نتیجه رسیده اند که لینوکس بهتر است.
خوب برای امروز کافی است سعی می کنم در روز های دیگر اطلاعات دیگری درباره سیستم عامل قدرتمند لینوکس در اختیار شما قرار دهم و دوست دارم با کمک شما اطلاعات خود را افزایش دهیم

2 Comments:

At 8:23 PM, Blogger MMY! said...

Salam
besyar khoshhal hastam ke mibinam yek ham zabane man ngadr be linux/GNU ashna va mosalat ast dar halike besyari az irani ha hata alefbaye windows ro ham nemidonan omidvaram betavanim ba ham tabadole etelaat konim
Mohammad_Masood Tehran 21 Old .
masood_digital2000@yahoo.com
http://persialinux.blogspot.com/

 
At 2:43 AM, Anonymous Anonymous said...

salam agha mostafa man amir az iran hastam .az matalebeoon vaghean estefadeh kardam .rasty enshallah har che zood tar bar gardi be vatanet, vatani abad daraye vahdat bein shieh va soni va solhi paydar.

 

Post a Comment

<< Home

Web Counter
Hit Counter
web counter